maanantai 2. elokuuta 2021

Terassi


Kesäisin en yleensä kauheasti ompele , koska yritän nauttia kesästä ja olla ulkona kokoajan😅. Mutta nyt lopetin ompelu jo keväällä , kun aloitettiin terassin ja pihan tekemisen. 

Itse terassi oli jo aika nopeasti valmis, mutta sen viimeistely kesti hieman, kun odotettiin tavara. Ja myös sähkömiehen aikataulun mukaan piti mennä, koska samalla otettiin suomen rumin sähkökeskus pois, ja tilalle talon kylkeen tule uusi. Sille piti vetää uudet sähköjohdot, kun se on kauempana. Caruna myös vähän hidasti hommia😬😬. Mutta onneks se myös hoitui 👍😊.

Ensin tuli kaivuri, ja vedettiin uudet sadevesi putket, sitten tehtiin pohjaa terassille . Sinne meni 15 t sepeliä😬. Tilattiin myös sen verran täyte multaa, että saadaan piha tasoitettu jonkun verran . Puita on myös aika paljon kaadettu . Nyt näyttää tosi siistiltä pihalta, vaikka ei ole ihan valmis vieläkin.  

 

Tässä oli muistaakseni 5 puuta kaadettu joulukuussa. Hieno vihreä joulukuu kun oli silloin. Huoma että pihan poikki meni ihme pikku ”oja”, mitä kautta takapihan sadevedet meni vähän syvimmän ojaan , mikä on tontin rajalla. Syksyllä takapihalla oli kauhea lammikko kun siellä on syvennys/kuoppa. 


Myös kaksi kuusta on kaadettu. Neki oli ihan hirveän näköiset , kun jo yläosa on sahattu pois. 😬. Piha tuli paljon avarampi 😍.

 

  

Tässä kaivuri tekee hommia. Kaivaa johdolle ja putkelle kuopia😅. Oli kyllä tosi paljon roskia , puun juuresta😬😬. Kauhea siivoaminen sen jälkeen oli.  Sen jälkeen kun oli kaikki kaivettu , täytetty takas, niin täytemultaa levitettiin. Sen jälkeen tilattiin 14 t puutarha/nurmikko multaa, ja sitä sitten ihan itse kahdestaan kotikärryillä levitettiin😩😬😬. Yhden päivän aikana kyllä saattin levitetty😅. Jäi vaan varmaan 1 t multaa mitä jätettiin sitä varten että kun poistetaan se hieno sähkökeskus, niin siihen kuopaan tarvitaan myös multaa😅.  


Tässä oli se meidän ihana ja upea, sähkökeskus . Kyllä oli näky😅😅🙈

Nyt on kyllä paljon parempi😅, ja ihan varmasti myös turvallisempi. 
 

Tältä sitten näytti , kun se on poistettu ja multaa levitetty🥰🥰🤩. Sit piti vaan odottaa että nurmikko kasvaisi. 

Tässä video. Näkyy vähän parempi. On kyllä vielä aika sekaisin ollut piha.🙈😅.



Tässä terassi, kesken vielä😅. Todella hieno siitä tuli. Aika reilun kokoinen se on, joten hankala sitä kuvata. Se yks ovi vielä vaihtamatta. Mutta se hoituu aika nopeasti, kunhan sopiva ovi löytyy😅. Harmaat lasit, maalasin olemassa olevat puutarha kalusteet. Otan vielä paremman kuvan kun saadaan se terassin alaosa peitetty kokonaan, kun tietysti puutavara loppui, ja hinta nousi melkein tuplasti, joten odotetaan hieman syksyyn asti, jospa se vähän laskee taas. Ja ei mitään kun enää vaan nauttimaan🥰🥰😍. Kyllä oli hyvä rentoutua porealtassa kaiken talo ja piha remontin jälkeen🤩🤩. Oli kyllä paljon mutkia ja muutoksia matkassa , mutta kaikki voitettu💪🏼💪🏼 Ei muuta kun kesästä nautimaan👍👍

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti