maanantai 8. elokuuta 2022

Mökki ja lammen ranta

Hiljaista on ollut, kun mökillä suuriman osaan oltu.  Ollaan tehty suuriman osan pihalla töitä, kun sisällä on onneksi aika vähän hommia. Enemmän vaan sisustus juttuja ja viemäreitä tehtiin. Vähän keittiötä ollaan muokattu. Pönttöuuni tarvi vielä maalata
Tässä on lähtötilanne. Lampi on iso mutta ,kasvit rehottaa . Aloitettiin ihan itse moottorisahalla aluetta raivaamaan. Kyllä oli hidasta homma. Puita oli niin paljon, ne oli ihan vierekkäin kasvaneet. Se oli jo aika mutainen kun se oli kaivettu jonkun aikaa sitten, ja nyt taas kaivettiin ylös kaikki, ja on vielä mutaisempi tuli😬😬😖. Eiköhän kirkastuu hieman, jos ei niin katsotaan miten saadaan kirkkaaksi sitä. 
Tässä on ennen ja jälkeen kuvia meidän lammesta. Aikamoinen ero. Kahdeksi päiväksi oli palkattu kaivuri, ja tietysti taitava mies siinä sitä käyttämään😅. Hiekka oli tilattu kolme kuorma, yks kuorma oli 18 tonnia. Osa ekasta kuormasta tehtiin -ihan kottikärryt ja lapio, sitten oli se kaivuri, sen jälkeen tehtiin mönkijän kanssa. Silti kyllä joutui ihan ite lapioimaan, mut sentään ei tarvinnut niitä kärryjä työntää, vaan mönkijä vei hyvin. Se oli todella hyvä ja fiksu ostos. 





Ekana päivänä kun tuli kaivuri, tietysti tuli kaatosade. Mikä yllätys, meidän tuuri taas. Kaivuri alkoi uppoa siihen saveen, mikä oli koko ranta täynnä. Myös kallio oli tosi liukas, kun kaavittiin se kallio puhtaaksi, kaislikon pois siitä. 


Täällä se oli seuraavana päivänä raivaamassa metsä. Mä tein kolme päivää ja edistyminen vain noin 3 metriä, toi vesi iso alue parissa tunnissa😅. Sitten siivosi puut, kaivoi kaislikon pois ja tasoitti jonkun verran maata myös samalla. Jonkun verran puita jäi saven alle piiloon🙈😅😅.

Ennen ja jälkeen ero huoma tässä hyvin. 


Tässä myöhään iltaan, tai oikeastaan jo yöhön tehtiin hommia.


Tässä meidän työkone. Myös etupiha ollaan siivottu melkein kokonaan. Vielä sivuissa on jäljellä . Huomattu että koko mökki on rakennettu kallion päälle, ei vaan osa, niin kuin luulimme. Aivan uskomatonta , kun metsä on tosi tiheä, paljon mustikoita ja puolukoita ja isoja mäntyjä ja koivuja, miten ihmeessä ne kasvaa kallion päällä🤯. 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti