maanantai 24. helmikuuta 2020

Mekkoja, mekkoja... mekkoja...

Nyt tuli tehty mekkoja pikku diivalle urakalla. Vielä 2-3 täytyy tehdä niin luulisi että riitä vähäksi aikaa😅. Vielä kesäksi kaikkea muuta täytyy tehdä . Itselle mekkoja ja vaatteitta ja isommille tytöille myös. Nyt on hyvä sää ommella , kun ei oikein muutakaan pihalla voi tehdä kun kamala myräkkää on melkein päivittäin . Pihalla kyllä seisoo nyt jätelava, mikä täytyy täyttää nyt😬😬😅🙈 . Toivottavasti kelit salli j pääse hetkeksi piha siivota myös👍😁💪🏼.













tiistai 18. helmikuuta 2020

Kesämekko tytölle


Nyt eka mekko kesäksi tytölle on valmiina! Kangas on ollut jo kauan jemmassa , enkä ikinä keksinyt sille käyttöä, no nyt olen! On kyllä todella hyvä kangas , joustaa hieman , sopii käyttää miten päin halua (Nyt valitsin hieman mattaisempi puoli ja kiiltävät kuviot) ja ei näy läpi ollenkaan! Ei yhtään, todella hieno ettei tarvi tehdä vuorta turhaan!! Tein aika yksinkertaisen mekon, kun kangas jo aika erilainen niin se on hyvä tasapaino!




maanantai 17. helmikuuta 2020

Vanhukset...

Lisäsin vähän kuvia vanhoista työstä. Vaaleanpunainen kunnallinen on noin 10 vuoden taka oleva tekele, toi valkoinen ei o iha niin vanha 😅



sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Ensimmäinen kesämekko 2020

Ensimmäinen kesämekko itselle on tehty. Olen pitkän pähkäillyt, teenkö koko pitkä napitus vai lyhyt.  Voiton vei lyhyt versio! Vaaleanpunainen ruudullinen kangas olen joskus löytänyt kirpparilta. Olen ainakin 2 v yrittänyt tehdä siitä mekko, enkä kerinnyt😅 , no nyt se on lopultakin valmiina!! Pitsinen selkä ja pikkuiset hihat. Edessä on kiva leikkaus. Teen harvoin mekkoja kaavan mukaan , ja toi yläosa kaava olen käyttänyt jo 3-4 mekkoon. Se on vaan jotenkin tosi kiva☺️. Helma on neliönmuotoinen , sellaista ei ole vielä mun vaatteekaappissa 😱, tai oli joskus hame , tooodella kauan sitten😅, mutta nyt on mekko!! Olen tyytyväinen lopputulokseen!!  





Ja sitten oli tyttären vuoro valita itselle kesämekko -kankaat😅. Se voisi otta kaikki jos vaan antaisin😅. Yritän tehdä vuorottelen itselle ja hänelle. Isommat tytöt ei vielä toivoneet mitän uusia kesämekkoja, varmaan taas halu iskee kun alkaa helteet😅😬😬. Yritän tehdä paljon ompelusta nyt kun on huonot säät, ja keväällä ja kesällä sitten olla pihalla!

Katsotaan mitä minä noista keksin vielä! 🧐 ehdinkö edes tehdä kaikista noista mekkoja😅😬😬!! Se jää nähtäväksi👍😃

maanantai 10. helmikuuta 2020

Black lace dress

Taas pitsi mekko. Rakastan pitsiä, ehkä se myös huomaa😅. Ihan perus kello-helmainen mekko , pitkillä hihoilla. Taakse laitoin musta ketju . Ajattelin valkoista ensin, mutta päädyin mustaan, että olisi vähän särmää! Mun mielestä on onnistunut hienosti!!



maanantai 3. helmikuuta 2020

Mekko ja peplum jakku

Flamingo mekko ja kimaltava pitsinen pinkki jakku.


Tein pikku neidolle, vaalean punaisen flamingo arki mekon. Olen joskus löytänyt sitä Jätti-Rätistä "halppis" palalaarista. Siellä on kaikki ihme palat mitkä ei kelpaa mihinkään,😃😃. Olen silloin tällöin löytänyt kaikkea kiva sieltä, ja hinta 1,70e/kg tai 5e kassi ei kyllä ole paha!!!

Sitten vaalean punainen peplum jakku. Olen sen kangas palan joskus löytänyt kirpparilta. Sitten mulla oli siihen sopiva hieman kimaltava pitsiä. Vetoketju on sitten aika upea! Tilasin sitä ulkomailta. Se itse ketju on satenkaarivärinen!